Bröllop

Ja, hjälp var ska jag börja när jag ska beskriva denna dag?

Vi fick många frågor innan om vi var nervösa. Men det var inte så mycket med den känslan och det var väldigt skönt! M höll visserligen på med sina byggen in i det sista så han hann väl inte tänka efter så mycket, men när man (jag?) levt med den här planeringen så himla länge så har det nästan blivit vardag.

Min syster med familj anlände veckan innan och dagen innan kom våra toastmastrar och en del vänner. Min systerdotter fixade finfina naglar och tejphår (och jösses… Jag har alltid velat prova det där med lååångt hår och ja, nu har jag gjort det. Det ät tungt, varmt och kräver en massa tid. Inget för mig fortsättningsvis tror jag.) och min syster bakade tårtor i 20 timmar… Det var varmt, det var pustigt och stånkigt för många av oss tror jag, men samtidigt började det hela att ta form. Vi skulle ju nämligen ha själva festen hemma hos oss vid stugan. Och om det bara hade varit att smäcka upp ett tält… Men nej då. Men efter många lass grus och god hjälp blev det hela ju så småningom klart. Dukningen blev toppen och även en brudbukett lyckades vi sno ihop.

Och när dagen väl var kommen lämnad jag huset  (i strålande sol) vid halv tio för att bege mig till frisören, dvs min syster som fick slita med mitt hår. Men det blev otroligt bra 🙂 Påklädning och sminkning avklarades och 11.30 dök M och vår fotograf upp. Fotografen var i själva verket min goda vän som nog var en aning nervös över hur detta skulle gå. Själv var jag övertygad om att hon skulle göra ett strålande jobb givetvis vilket så också skedde. Efter en kort promenad fram och tillbaka på järnvägsspåret åkte vi till Upperud för fotograferingen. Det är en fantastiskt miljö som erbjuder i princip allt. Det blev många fina bilder där.

Under tiden slet våra vänner med att rodda ihop själva vigselplatsen. Det var ett uppdrag som inte var det enklaste, men de lyckades trolla med knäna tror jag 😉

Själva hann vi med två portioner Dafgårds hos mormor innan det var dags. Vi hade fått tag i värsta coola raggarbilen med en chaufför värd sin vikt i guld. Och när vi åkte ner till vigselplatsen, såg hur fint de gjort och hörde den vackra musiken, ja… Då blev det liksom på riktigt och en liten tår letade sig fram. Men jag tänkte att det vore fint om jag i alla fall kunde komma på plats innan jag började störtböla, så det var ju bara att rycka upp sig 😉 På vägen ner tappade jag skon och väl på bryggan var det en konst att inte fastna med klackarna. Och sedan gick det bara väldigt fort. En kär vän från förr och hennes pojkvän förgyllde stunden med fantastiskt musik, det var gåshud rakt igenom… Två ”ja”, såpbubblor och så var det klart. Märkligt. Och medan gästerna fick gå tipspromenad upp till vårt hus åkte vi tillbaka till Upperud, skålade i bubbel och slappade. Underbart.

Och efter att chauffören kört en extra sväng med barnen drog det hela igång. Skål och fest! Kalasboden i Vänersborg hade fixat maten och jösses så smidigt allt flöt. Helt otroligt. Våra toastmastrar hade tagit sitt uppdrag på fullaste allvar och hade gått in med liv och lust för att ordna det hela, och de gjorde ett fantastiskt jobb! Många imponerade gäster hade vi 😉 Tårta (bakad av min syster, vilket jobb,vilket, pill och vilken succé), kaffe och en skottkärra i temafärg. Kvällen blev lång och när solen hade gått upp igen var det otroligt skönt att få gå och lägga sig.

Ja, vilken dag… Jag tror inte att vi med ord kan tacka alla som hjälpte till med alla detaljer. Det hade inte gått annars och vi är otroligt tacksamma! Det var också så himla roligt att träffa alla. Släkt, familj, gamla och nya vänner. En dag att minnas, på alla sätt och vis!

Och så några bilder… Samtliga bilder är tagna av M. Ottosson.

IMG_0190 (1280x811)

IMG_0216 (1280x853)

IMG_0311 (1280x1066)

IMG_0359 (1280x853)

IMG_9796 (1222x1280)

IMG_9826 (797x1280)

IMG_9829 (1280x853)

IMG_9838 (1280x803)

IMG_9848 (837x1280)

IMG_9954 (853x1280)

 

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Bröllop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s