Mot nya mål

Det är väldigt lätt att bara gå och vänta. Vänta på att det där man inte riktigt är nöjd med på något mirakulöst sätt ska förändras helt av sig självt. Och så går åren… Man gnäller och suckar lite, men ja… Orka liksom. Oftast är det ju så där. Det är enkelt. Man vet var man har sig själv i alla fall om inte annat.

Men här och där dyker ju faktiskt små möjligheter till förändring upp. Och då blir det läskigt på riktigt! Ska man våga hoppa på tåget eller ska man hålla fast vid det gamla vanliga bekanta? Den här gången valde vi att ta chansen. Tuta och köra. Och på den vägen är det. På vägen bort från Gula villan (som ju faktiskt inte ens har varit gul på länge!). Vi packar ihop Torslandatiden i en flyttlåda och provar något annat. Men lite skrämmande (eller kanske snarare vansinnigt) är det ju, så ni får helt enkelt hänga med på resan. Det var länge sedan den här bloggen var aktiv på riktigt och det här är väl ett bra tillfälle att få fart på den igen? Erkänn att ni längtar efter att få veta allt om lera, borrhål, samrådsmöte och allmänt strul? För ni känner väl oss? Varför göra det enkelt för oss? Nej nej. Krångligt ska det vara. Därför bygger vi upp ett nytt hus.

Bygga nytt hus ännu en gång är lite som att föda barn för andra gången. Helt plötsligt har man glömt eländet, hur förbannat ont det gjorde, hur trött man var och hur vansinnigt hela livet var. Det är som bortblåst och i stället tänker man ”nej, men om vi inte skulle ta och göra om alltihop igen?!” Obegripligt. Och redan nu vet jag inte hur många gånger vi har tänkt ”hur i hela världen kom vi på den här idén?!”.

Men, men. En sak i taget. Och i sann Melodifestivaltid säger vi: ”nu köööööör vi!”

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Vi bygger nytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s