Ännu en februarihelg 

Det var så konstigt i veckan. Helt plötsligt var jag jättepigg. Mer energi än på månader. Och efter baciller, sjukdomar och allmän trötthet som härjat i mig i vad som känns som månader, var detta en mycket märklig upplevelse. Jag tog till och med ett kvällsbad i torsdags. Nåja. Lagom till den femte dagen vaknade jag upp med halsont och tjockt huvud. Jag blir så trött… Kunde det inte fått ha varit bra lite längre? 

Nu verkar det som att det kanske bara var ett kort återfall *peppar peppar* för nu är läget bättre igen. 

Under lördagen fanns tillräckligt med energi för att göra grönsaksbiffar och lägga i frysen, köra två maskiner tvätt, göra en blåbärschiasylt och en omgång kikärtsmaränger. Det sistnämnda var ju helt klart kul att testa. Det låter ju skitäckligt med blev riktigt bra. Det verkar dock som att de verkligen behöver en rejäl omgång med vispen för de flöt ut en smula. M putsade några fönster i regnet. Han blir helt klart en mer harmonisk människa av rena fönster. De är sällan rena… Och de är så många. Och sitter dåligt till flertalet av dem. Jodå, vi tänkte allt på det när vi byggde. Övervägde tom självrengörande fönster men det var så sabla dyrt. Så, en gång om året får M ställa sig på stegen (jag ställer mig ju som några av er vet helst inte ens på en stol…). 

En supersnabb smarrig pasta vevades ihop också. Bara göööör den! 

Vitlök, rödlök, paprika, champinjoner, basilika, persilja, krossade tomater, en havregrädde, en skvätt citron, salt, peppar och paprikapulver. Gottas ihop i en kvart och slevas runt med pasta. Fetaost, rostade solrosfrö och pumpakärnor blir helt perfekt på. 

Söndag då? Ja, inte mycket med det. N på kalas, tappade en tand (tror inte att det barnet tappat en enda tand hemma). Städat i skafferiet. Betalt räkningar. Försökt muntra upp mig med kladdkaka. Blir himla bra att riva ner mandelmassa i. Även om pappershögen egentligen inte blev så mycket roligare för det. 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Familj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s