I bland är det bara så bra

En finfin helg! I går träffade vi fina S och J i deras stuga. En dörr skulle bytas och några reglar klyvas. De kämpar på med att göra det lilla fina huset till deras eget på alla sätt och det blir så fint! 

För evigheter sedan lovade jag S att jag skulle baka en moussetårta. Så nu fick det bli av. Att det råkade vara värmerekord och 26 grader när vi skulle åka komplicerade det hela en smula 😉 Men, nedstoppad i en hink med kylklampar överlevde den som tur var… 


Fredag och söndag har bestått av växt- och trädgårdsfix. Alla växter som ska bo i växthuset har flyttat ut. Nu finns två olika gurkor, minimelon, aubergine, två olika tomater, timjan, basilika, fyra olika chili och paprika. Troligtvis köps väl ytterligare några roliga plantor. Squashen får växa till sig lite där inne innan den får komma ut. I lådorna finns nu frö för majs, ärtor, persilja, dill, rädisa, sallat och vårlök. Några blandade blomfrön har också kommit ner. Även här finns plats för något mer om andan faller på. Citronmelissen har fått nya krukor och baske mig tror jag både choklad- och jordgubbsmyntan överlevt! 

Taket på pergolan är klart och väggar börjar komma på plats. Staket planeras. 

Det börjat så sakteliga bli bra här. Det är fantastiskt att den där känslan som aldrig uppstod i gamla huset börjar smyga sig fram här. Och det är mycket som är bra nu. Det finns så mycket att vara tacksam för och jag försöker påminna mig om det varje dag. 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Familj, Fawlty towers, Växter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s