Lemoncurd

Jag kommer att dö lemoncurddöden snart. Risken att jag föräter mig på mousse är överhängande. Men det är  gott. Därför tycker jag att ni ska grabba tag i citronerna och grädden och sätta fart! 

Värm 130g socker, zest och saft från 2 citroner, 2 äggulor och 1 helt ägg i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden och akta så det inte blir för varmt och slutar i äggröra. När man fått kramp i armen börjar det tjockna och efter en liten stund tar man av kastrullen från plattan. Rör i 50g smör och låt det svalna. Här skulle man kunna mixa alltihop om man vill ha den helt slät, men jag gillar när det är lite zestbitar i. 

Sen gottar man ihop en liten fluff av 3 gelantinblad som legat i kallt vatten, en rejäl klick curd, hela satsen ovan går bra, (värm, rör i bladen, svalna) och 2dl vispad grädde. In i kylen ett par timmar. 

Det går jättebra att äta direkt ur bunken men om man vill vara lite fancy och inte bjuda på sked i bunke kan man ju ha det som tårtfyllning, i glas med lite trevliga bär eller göra nåt annat tjusigt av det. 

Fint ihop med alla sorters choklad eller bär 👌🏼

Annonser

Lämna en kommentar

Under Bakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s