Hej vardag

Jag ska tydligen ställa väckarklockan i kväll. Och inte nog med det, jag ska vakna av den i morgon också… Japp. Semestern är slut för den här gången. Och det blir nog bra det, men just den där lilla morgndetaljen är tuff alltså. När jag var yngre sa folk att det skulle gå över när jag blev vuxen. Jag tycker väl att jag är rätt vuxen nu men icke. Pensionen? Kanske blir jag morgonpigg då? 

Så: hitta nycklar, busskort (som är tomt), kläder kan vara bra att ha, packa väskan, leta fram N’s alla saker som ska med henne på morgonen, tvätta håret… Hej vardagen igen. Men jag gillar ändå min vardag. Ett bra jobb med fina människor omkring mig, lite rutin och ordning. Dessutom finns små och stora händelser att se fram emot det här året. Det blir bra! 

Hur som haver. Det pågår ett skifte i växtligheten. Gurkorna börjar gå mot sitt slut. Också kanske är det inte mer än rätt. Jag slutade räkna nånstans vid 75st men över hundra gurkor har plockats. Det är coolt! Basilikan börjar också ge upp. Kanske hade man kunnat få in en andra omgång om jag tänkt på det lite tidigare, men det får vara till nästa år. Nu kommer i stället tomaterna, zucchinin och förhoppningsvis paprikorna. Några auberginer till blir det nog också. Persiljan kämpar tappert vidare och brevid sockerärtorna som också sett sina bästa dagar står majsen som jag nu hejar på varje dag! Kommer det bli något? Ingen aning, men det är roligt att prova! 

Ibland tänker jag att det hade varit roligt att ägna mer tid åt allt. Tårtor, grönsaker, blommorna, oljor… Men kanske hade jag inte längre uppskattat det på samma sätt då? Jag tror att det blir en alldeles lagom kombo den här hösten ändå 😊 Annonser

Lämna en kommentar

Under Familj, Jobb, Växter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s