Växlande molnighet 

Det här med att tänka klart. Det kan vara knivigt för en människa som stundtals ger tanken för stor plats. Det kan också vara knivigt för någon som brukar vara en tänkande människa men som på senaste tiden inte får ordning på det. Det där när det bara finns en diffus oidentifierbar känsla som rasslar runt i kroppen som något sorts virus. 

Det finns två sätt att se på det (kanske fler, vad vet jag). Dels kan vi se på det som att i tänkandet försöka sålla bort störande moment, att hålla sig på banan s.a.s. utan att låta sig påverkas av omgivningens brus. Vi kan också se det som att bli klar, färdig. 

Jag har nog tänkt att för att komma till punkt behöver det där diffusa identifieras. Det går inte att komma vidare när man bara står och stampar. 

Jag upplever nog att jag i de flesta fall sällan fastnar. Det finns oftast lösningar på det mesta. Först får jag liksom ta reda på om jag kan göra något åt det hela, äger jag problemet (om det nu är ett problem vi pratar om). Även här finns ju två vägar att gå. Ibland är det faktiskt så att, nej, jag kan inte styra allt. Det är som det är av somliga orsaker. Ibland däremot går det att både styra och påverka. Och då mynnar ju detta ut till inledningen: att tänka klart. Att komma till någon sorts bearbetad slutsats som resulterar i ett visst handlande. 

Och som sagt: det brukar sällan fastna och stå still. Men nu gör det banne mig det. Jag får inte ordning på vad det är jag inte får ordning på. Det finns ju egentligen inga fel eller problem. Är ni med? Nä, inte jag heller faktiskt. Men uppenbarligen fungerar ju någon del av det logiska tänkandet som nu ryter åt mig ”men förbövelen, sluta fundera och gå vidare!” 

Så nu gör jag det. Det får vara som det är, men så här kan jag inte hasa runt. Jag uppskattar inte mig själv i den här fasen och hade då rakt inte velat umgås någon längre tid med mig själv. 

Vad ser du? De mörka molnen eller de små strimmorna av ljus som lyser upp gräset i hästhagen?

Annonser

Lämna en kommentar

Under K funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s