Tacksam 

Tänkapositivtskolan jobbar vidare. Det är så lätt att man fokuserar på det där som inte går så himla bra. Som tex att när vi äntligen tar oss i kragen och ska rensa rabatten och fixa klart staketet så öppnar sig himlen (samma himmel som totalt regnat sönder samtliga rosor i ovan nämda rabatt) och regnet vräker ner resten av dagen. Eller på allt det där man aldrig hinner göra. Eller på energitjuvar som totalt suger musten ur en. Eller på att kommande vecka är så full att man blir svettig bara av tanken på att genomföra den. 

Men nej. Så ska vi inte ha det. För det finns så mycket annat att vara tacksam över. Man kan ju början det stora och bara tacksam för att man alls lever. Det är bra. Och kanske räcker det så. Men jag väljer att vara tacksam för fler saker än så idag. Som tex för både min lilla och min stora familj runt om kring. Somliga är nära, andra är långt borta. Men de som finns, de finns. Mina fantastiska barn som ger mig både grått och guldigt hår. M. Det är inte alltid enkelt men i slutändan går vi åt samma håll tillsammans ändå. Det finns också andra människor i min värld som ger energi och glädje. Både vänner och kolleger och det är lyx!

Jag är också tacksam för att i alla fall några blommor överlever himlens syndaflodsregn. Dem kan man ta in och titta lite på. Att få plocka lite persilja, att stoppa ner näsan i krukan med timjan och att prata med gurkorna. 

Att få bo någonstans (bara det egentligen…) där det äntligen känns som hemma. 

Att få stänga av hjärnkontoret och planera en tårta, eller fundera på vilka oljor som blir bäst ihop, det är skönt! 

Ja. Ni ser. Det tog inte så lång tid att fylla på den där listan med saker att vara tacksam över. Jag vet att jag hade kunnat fortsätta ett tag till dessutom. Det gäller bara att påminna sig själv. 

Att plocka solrosor är inte heller så dumt!

Annonser

Lämna en kommentar

Under K funderar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s