Härliga maj!

I år kämpade jag verkligen med vintern. Det gör jag varje år, men nu var det som att den höll mig i ett järngrepp. Snö, slask, mörker, halka och riktigt isande kyla. Vecka ut och vecka in. Och även om jag visste att det fanns ett slut så småningom kändes det så oändligt långt borta. Det var ju inte ens roligt att börja så frön.

Men nu. Nu blir jag påmind om vad det var jag väntade på. Man vet ju aldrig med maj och juni. Inte minst minns jag när vi byggde här. Ensiffrigt på termometern, regn som öste ner. Men just nu bryr jag mig inte. Just nu är det så där fantastiskt som det blir ibland när jag har tur. När jag minns varför jag älskar att bo här. Allra mest tycker jag om kvällarna. Det är något speciellt med ljuset här på sommaren. Hur solen sträcker sig över hagarna och gör alla färger SÅ fantastiska innan den går ner bakom träden.

Ja. Man blir nästan lite religös på köpet. Men nu har vi ju inte bara suttit och stirrat på den fantastiska naturen här i helgen. Det har helt klart varit två produktiva dagar. Jag gillar när vi tar oss i kragen, det blir faktiskt rätt bra då.

Egentligen hade jag planerat att dra igång växthuset på riktigt först nästa helg, men nu välsignar ju SMHI oss med en fantastik prognos så det var liksom ingen idé att vänta. Gurka och basilika åkte in på heltid. 10 gurkor i år. Jag ska äta så det sprutar ut öronen på mig. Halleluja. Broccolin planterades om. Den ska ju egentligen vara ute men jag vill till varje pris undvika kållarver så jag prövar och ser hur det går. Busktomaterna fick flytta ut till garageväggen. Pallkragarna bakom växthuset fick döden dö vilket betyder att jordgubbsplantor och Rabarbro (från yttre rymden) har flyttat. Rabarbro är för övrigt så stor att jag inte kommer att bli förvånad den dagen hon har krupit under hela altanen och tittar ut hos grannen.

Jag har ju länge drömt om en rabatt. Man kan ju tycka att det är en smal sak att lösa för oss här, men icke. Inte nånstans har det passat bra. Men nu har den tillverkats. I ena änden kommer det att finnas Solhattar, Lavendel, Ringblommor och kanske något mer. Jag hade ju en vision om att ha hundra sorter där i men den blev liksom inte så stor… I den andra delen kommer vi att plantera björnbär. Både för att det är gott och för insyn. Blir nog bra detta.

Alla växter överlevde tyvärr inte vintern, som kaprifolerna… Men alla Klematisar klarade sig, tjoho!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Fawlty towers, Växter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s