Gör hon ingenting annat…

…än att studera humlor och prata med blommorna tänker ni kanske?

Både ja och nej på den frågan. Det är SÅ skönt att bara trava runt här. Binda upp nån kvist här, klippa ett blad där. Sätta sig brevid lavendeln och räkna vingar. När tiden plötsligt finns att bara vara är det också det jag prioriterar just nu.

Men. Det finns heller inga ursäkter till att inte ta tag i vissa saker jag skjutit upp i ett år så där. Och då är det så himla bra förstår ni. Jag har nämligen en person på varje axel (och nej, ni är inga bördor, jag blir mest full i skratt av er) som ibland säger till mig att ”nej, nu får du banne mig ta tag i den där blomman som stått i fönstret ett halvår och sett död ut” eller ”nu tar du en kökslåda i taget!” (skillnaden här är bara att jag slänger mina knivar 😉). Så tack för att ni är med mig även på semestern så det blir nån ordning här 🙊❤️

Så, ganska många kökslådor är rensade, ett helt badrumsskåp, vissna blad inomhus har plockats och jag har tom städat. Det där går ju snabbt över till att se stökigt ut igen men sockarna fastnar i alla fall inte i golvet när vi går på det.

Lite småprojekt. Lite sylt, en burk örtsalt, myntasocker och rosensocker.

Sen råder det lite stiltje i trädgården märker jag. Solen skiner vareviga dag och jag som person gillar ju detta. Men det ställer ju också till det lite. Gurkan har redan gått in i hösten, trist, men den har ju trots allt producerat 170st och några till kommer vi nog kunna ta. Eftersom det är så varmt står det öppet jämt vilket betyder att alla möjliga fina flygare flyttat in. 12 basilikaplantor har jag fått slänga. Jag vaktar paprikorna noga så att inte också de ska bli uppätna nu… Tomaterna bara växte och växte utan att leverera några tomater, vilket liksom är själva poängen, så dem slängde vi ut.

Ute växer det mesta rätt så dåligt faktiskt trots vattning. Rosorna är trots allt gladare nu än när de regnade sönder förra sommaren. Och busktomaterna då 👍🏼

Annonser

Lämna en kommentar

Under Fawlty towers, Växter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s