Höstlov

Några dagars ledigt med barnen. Väldigt skönt med en liten stunds stillhet. Vi har väl inte gjort särskilt mycket men kanske var det just det som behövdes. Rensat ut det sista ätbara i lådorna, ställt undan alla krukor och packat ihop för vintern. Det tror jag faktiskt inte att vi gjort nåt år, så där ordentligt. Det har alltid stått nån gammal vissen blomma kvar här och där i en sprucken kruka på vårkanten. Ganska skönt att det är gjort. Till och med barnen har varit med. Helt klart en seger 😉 Jag stoppade också ner två olika sorters vitlök och hoppas på det bästa till sommaren. M gjorde en ansats till att försöka övervintra några purjolökar. Jag vet inte jag alltså, men visst. Pröva är bra.

Varit i väg och tänt ljus vid minneslunden. Det är bra det där, då kan man passa på att uppdatera varandra om hur man själv vill ha det. Jag vill absolut inte ligga där borta. Vem kan få ro i själen med vildsvinen bökande runt hörnet?! Nä.

Har bakat lite. Det var också ett tag sedan. Men efter en lång paus och med gott om tid har det varit roligt. För om förutsättningarna finns blir det lite som en hjärnpaus. Jag har bara alla de där alternativen, problemen och lösningarna i huvudet just då. Det är skönt ändå med något som bryter det vardagliga grubblandet.

Men det här mörkret alltså. Det är fysiskt tungt i mig. Jag är inte gjord för mörker. Jag behöver ljusa, soliga kvällar.

Det känns också som att jag borde börja någon sorts nedräkning mot jul. Det känns väldigt långt borta! Kanske är det pga av sommaren som var, men det känns som att det borde vara ett halvår kvar. Minst. Kanske borde jag satsa på praliner i år?

Annonser

Lämna en kommentar

Under Bakning, Familj, Fawlty towers, Växter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s